İşleme
Kürşat, zeytin tarımı, sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan bir aile işletmesi.
Ailemizin kökenleri zeytinciliğin beşiği Girit`e dayanıyor. Girit`in Ayorya köyünde zeytincilik yapan dedelerimiz, ürettikleri dünyaca meşhur zeytinyağını birçok Avrupa ülkesine ihraç etmiş. 1923 senesinde Girit`ten Ayvalık` a göç edince bilgi ve birikimlerini buraya getirmiş ve kısa zamanda Ayvalık` ın önemli ve kaliteli zeytinyağı üreticilerinden olmuşlar.
Biz de dedelerimizin izinden giderek, zeytincilik mesleğine devam ediyoruz. 1996 senesinden itibaren, ürettiğimiz yağ ve zeytinleri kendi markamız altında piyasaya sunuyoruz. Amacımız, ürünlerimizi kullanıcılarına mümkün olduğu kadar doğrudan ulaştırmak. İlk kürşat mağazasını 1998 senesinde Ayvalık` ta açtık ve Türkiye` de zeytin ve zeytinyağının özel mağazalarda satılmaya başlanmasına öncülük etmiş olduk. Bu mağazayı 2004 senesinde İstanbul ve İzmir` de açılan iki yeni mağazamız takip etti.
Ayvalık coğrafi sınırları içerisindeki bahçelerimizde, Ayvalık çeşidi monokültür tarımını, ekosisteme saygılı yöntemlerle yapıyoruz. Üretimimizin tümü, zeytinliklerimizdeki gençleştirme budaması uygulanmış ağaçlardan geliyor.
En iyi ürüne ulaşabilmek için gereken tüm işlemleri doğru ve zamanında yapıyor, doğadaki etkileşimleri göz önünde bulundurarak tabiata saygılı uygulamaları tercih ediyoruz. Hasat zamanı geldiğinde, meyvenin erken hasata en uygun olduğu dönemde hasata başlayıp, zeytinlerimizi tek tek el ile topluyoruz.
Kürşat olarak ürün kalitesinde sürekliliği sağlamak için bilinçli, iyi tarım uygulamalarını, titiz işletme teknikleri ile birleştiriyoruz.
Zeytinlerimizi deniz tuzu ve doğal olarak tatlandırıyoruz, bu işlem 6,7 ay sürüyor.