Kantaron YağıLa Route Des Oliviers BelgeselindeyizFBK imzalı ürünler Fatma Betül Kürşat tarafından üretiliyor.

Ayvalık Zeytini

Zeytincilik, Ayvalıkta yapılan en yaygın tarımsal faaliyet.

Ayvalık toprakları yaklaşık 2.500.000 zeytin ağacını barındırıyor ve bu bölgede doğal yayılım gösteren tüm ağaçlar Ayvalık çesidi zeytin ağaçları. Bu rakam Türkiye zeytin ağacı varlığının yüzde ikisini oluşturuyor. Yörede doğal yayılım gösteren zeytin agaçlarının tümü yüzyıllar evvel "delice" denilen yabani zeytin ağacından aşılanmış, bu yüzden de aynı zamanda çevre koşullarına karşı çok dayanıklı ağaçlar.

Ayvalık zeytini, gerek yağlık, gerekse sofralık zeytin üretimine uygun bir çeşit. Kendi yöresinde iyi yetiştirilip, iyi işlendiğinde yüksek duyusal ve kimyasal kalite özelliklerine sahip bir zeytinyağı üretiyor.

Kaliteli bir naturel sızma zeytinyağının elde edilmesi ancak birçok koşulun bir araya gelmesiyle oluşabiliyor.

Zeytinin çesidi, yetistiği yöre, senelik iklim koşullari, senelik kültürel bahçe bakım uygulamaları, hastalık ve zararlılarla ekosisteme zarar vermeyen, doğru ve zamanında mücadele, hasat şekli, hasat dönemi, bahçe ile üretim yeri arası ürünün doğru taşınması, gerekli uygun koşullarda işlenmesi ve saklanması gibi birçok faaliyetin olumlu bir bileşkesi olarak ancak ortaya cok kaliteli naturel sızma zeytinyağı çıkabiliyor.

Zeytin ağacının çesidi, yetistiği yöre, bu yörenin senelik iklim koşulları, toprak yapısı gibi özelliklerin Ayvalık`ta bir araya geliş şekli, eşsiz Ayvalık Zeytinyağı lezzetini ortaya çıkarıyor.

Zeytin ağacı varlığı aynı zamanda bir kültür varlığını, mirasını temsil ediyor. Bu kültürü yaşatmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak bizim elimizde.

Copyright © 2010-2018. All rights reserved. Kürşat Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.